10 Mayıs 2012 Perşembe

Seçmeli Kuran-ı Kerim Dersi'nin oluşturulması üzerine


Twitter’da, Kuran-ı Kerim’in seçmeli ders olarak okulların programına girmesi tartışması çok sıcakken, ben de bir yerden dalayım.
Bir kere şu ülkede Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi diye geçen dersin asıl adı, İslam Kültürü ve Hz. Muhammed Bilgisi’dir. 
Bu dersin öğretmenleri Müslüman’dır ve hepsinin derse girdiklerindeki ilk cümlesi Müslüman olmayanların cehenneme gidecekleriyle başlar. Sadece öğretmenleri değil, o dersin kitapları da Müslümanlık dışındaki dinleri sadece tanıtır, Müslümanlık’ın misyonerliğini yapar.
Hadi Ateizm, Agnostizm, Hristiyanlık yada Yahudilik’i geçtim, 30 kişilik olduğunu varsayacağımız her sınıfta ortalama 5-10 Alevi olduğuna kesin gözüyle bakacaksak, Alevi’lerin dinsiz olduğunu bas bas bağıran öğretmenlerin işlediği derstir Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi.
Kendine demokratik ve laik diyen bir ülkenin Eğitim Bakanlığı, din ve kültür eğitimini ancak tarafsız şekilde verebilir. Aksi zaten düşünülemez. 
1 - Dinde zorlama olmaz.
2 - İnancın doğrusu yanlışı olmaz.
3 - Din ve inanç özgürlüğü anayasının temel maddelerindendir. iken;
Temel ve zorunlu olan eğitim kurumları, asla bir inancın dinin taraftarlığını, misyonerliğini üstlenemez.
“Çoğunluğu Müslüman olan bir ülkede Kuran-ı Kerim öğrenmenin nesi yanlış…” şeklinde giden bir cümle, iyi niyetli bile olsa; cümlenin içinde “çoğunluğu” kelimesinin geçmesi, bunun yanlış olduğunun kanıtıdır. Demek ki orada Müslüman olmayanlar da var, az da olsa, 1 kişi bile olsa var ve bu demektir ki en az 2 farklı inancın olduğu yerde sadece birini meşru kılarak anlatmak, diğerini yok saymaktır, yani saygısızlıktır, yani antidemokratiktir, yani neresinden tutsan elinde kalır.
Kuran mı öğrenmek istiyorsun, Kuran kursuna git. İncil mi öğrenmek istiyorsun, git bir kiliseye, eminim onun da bir kursu vardır. Ateizm mi öğrenmek istiyorsun, bu bir din olmadığı için, bunun misyonerini ya da eğitim kurumunu bulamazsın elbette ama, kitaplardan oku. Ama temel ve zorunlu eğitim olarak okullarında Müslümanlık misyonerliği asla ve asla yapma!
Tabi bunu kime diyorsun, öyle konuşuyoz işte boş boş…

0 yorum:

Yorum Gönder